Filterinstallatie

Steeds meer mensen kiezen voor een milieuvriendelijk en energiezuinig bad. Een evolutie die we sterk aanmoedigen vooral omdat ze niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit.
De filterinstallatie wordt volledig geoptimaliseerd en aangepast aan de omgeving van het bad (vb veel bomen of net niet) en uw zwemgedrag. Zo voorkom je dat je nodeloos energie verbruikt terwijl je toch zuiver water hebt.

 

Je hebt de keuze uit 2 filtratiesystemen: de klassieke zandfilter en de patroonfilter die aan een comeback begonnen is. Een zandfilter wordt geroemd om zijn fijne filtering van het water. Nadeel is dat de filter regelmatig gespoeld moet worden en dat gaat altijd gepaard met een aanzienlijk waterverlies. Een patroonfilter werkt met patronen die je jaarlijks makkelijk kunt reinigen of vervangen. De zuivering is even fijn maar het voordeel is at je flink wat water bespaart omdat de filter niet gespoeld moet worden.

Om het energieverbruik onder controle te houden, kiezen steeds mensen voor een frequentiegestuurde pomp ipv een klassieke filterpomp. Een klassiek pomp zal altijd volgens eenzelfde debiet werken. Een frequentiegestuurde pomp past zijn debiet aan aan de
omstandigheden. Zo zal hij naar een lager toerental overschakelen wanneer het rolluik gesloten is. Dat levert algauw een energiebesparing van 40% op. Bovendien bieden deze pompen de mogelijkheid om op internet aangesloten te worden. Zo kunt u van op afstand via I-pad of smartphone de filtratie van uw bad bedienen en bewaken.

 

HDB Pools luistert naar al je wensen en houdt rekening met alle elementen die van belang zijn bij het bepalen van de juiste filter, zoals de grootte van het bad, je zwemgewoonten, het aantal personen in het gezin, etc. HDB Pools werkt oa met de merken Hayward, Badu, Pentair,.....