Verwarming

Het zwemseizoen in België valt moeilijk te voorspellen. Het ene jaar neem je al in april een eerste duik, het volgende jaar moet je wachten tot juni. Met een aangepast verwarmingssysteem kun je je zwemseizoen aanzienlijk verlengen.

HDB Pools bekijkt samen met jou wat je zwemwensen zijn en biedt je een energiezuinige oplossing op maat aan met een maximaal comfort.

CV-warmtewisselaar

Een cv-warmtewisselaar wordt aangesloten op de verwarmingsinstallatie van je woning en is voorzien van een aparte sturingsmodule. Deze optie is interessant wanneer je het hele jaar door wil kunnen zwemmen en de kosten nog wilt overzien.

Warmtepomp

Een warmtepomp doet het omgekeerde van een airco. Hij zuigt de warme lucht uit de omgeving en stuurt die naar een warmtewisselaar, gevuld met gas. De koude lucht geeft hij weer af. Het indirecte contact tussen het warme gas en het zwembadwater brengt het water op de juiste temperatuur. Een warmtepomp werkt niet optimaal bij koude temperaturen maar is eerder een seizoensverlenger. Wordt het water tijdens de hete zomerdagen te warm, dan kan een warmtepomp het water ook koelen. Een warmtepomp is milieuvriendelijk omdat zij het grootste deel van de geproduceerde energie uit de omgeving haalt. Bovendien is het gebruikte gas niet schadelijk voor de ozonlaag.

Zonnecollector

Een zonnecollector is een netwerk van dunne buisjes die op een zonnige plek geïnstalleerd worden en waar het water van het zwembad door loopt. Het water wordt gratis verwarmd door de zonnestralen en komt zo weer in het bad. De oppervlakte van het netwerk wordt bepaald door de grootte van uw zwembad. Voordeel van een zonnecollector is dat het water automatisch en geleidelijk aan opwarmt naarmate de zon meer en krachtiger schijnt.