Binnenbekleding

Liner

HDB Pools is gecertificeerd plaatser van zwembadfolie Alkor Plan 2000/3000, zwemvijverfolies en vijverfolie, zowel voor renovatie als voor nieuwe zwembaden.

Deze kwaliteitsliner is een gelamineerd membraan in een soepele vinylplychloruur (pvc-p) versterkt met een wapening in polyesterweefsel (alkorplan 2000) met een dikte van 1,5 mm die ter plaatse op maat gelast wordt met warme lucht. Kwaliteiten van de Alkor Plan 2000/3000 liner: 

  • goede stabilisator tegen warmte
  • goede UV-bescherming
  • schimmeldodend 
  • hoge weerstand tegen vlekken zoals zonnecrème, kalkafzet, organische stoffen en micro-organismen 

Polyester binnenbekleding

Een alternatief voor een liner is een terplaatse gespoten polyester UV-bestendige coating van ongeveer 3mm dik. Dankzij deze naadloze binnenbekleding kun je rekenen op jarenlang zorgeloos zwemplezier. Een polyester bekleding in een betonbad heeft altijd een lichte structuur.

Mozaïek

Hou je meer van een binnenbekleding van mozaïek tegeltjes? HDB Pools plaatst Ezzari mozaïek van 2,5 x 2,5 mm verlijmd met epoxylijm rechtstreeks op de betonwand. Ze worden gevoegd met een waterafstotende epoxyvoeg. Onder de boordsteen is een coating voorzien die een goede hechting garandeert bij vorst.