Renovatie

Er zijn verschillende redenen om je zwembad te renoveren: de liner is verkleurd, het rolluik hapert, er zitten mozaïeksteentjes los… maar evengoed kies je voor een renovatie om je energiefactuur te doen slinken of wat extra comfort te installeren.
De mogelijkheden van een zwembadrenovatie hangen af van het type zwembad dat je hebt.

 

Esthetische renovatie

Aan goedkope zelfbouwpakketten kun je nagenoeg niets renoveren. Een nieuwe bekleding of andere boordsteen lukt nog wel maar daar houdt het op. Na zo’n tien jaar zijn dit type zwembaden versleten.

Bij een monoblok bad kun je heel wat elementen vervangen: de bekleding, het rolluik, het aandrijfsysteem, de pomp en filters of de boordsteen. Het bijplaatsen van extra elementen zoals massagejets, borrelplaten of trappen is niet mogelijk.

Wil je je bouwkundig bad renoveren dan kun je alle kanten uit: een extra skimmer, een verhoogde waterlijn, een nieuwe liner of mozaïektegeltjes, een nieuwe trap of de bestaande treden verbreden, fonteinen of inlaten toevoegen, de boordstenen vervangen…

Wil je meer comfort? Wat dacht je dan van een massagebank of een borrelplaat? Of een ligvlak dat dienst doet als zonneterras?

Energiebesparende renovatie

Door de stijgende water-, gas- en elektriciteitsprijzen denken steeds meer mensen bij het renoveren van een zwembad ook aan energiebesparende ingrepen. Dat kan gaan van kleine aanpassingen zoals het vervangen van gewone zwembadverlichting door moderne, energiezuinige LED-verlichting tot het plaatsen van groene energiebronnen. HDB Pools stelt bij een grote renovatie sowieso voor om ook de leidingen volledig te vernieuwen én te isoleren.

Daarnaast zijn er nog andere groene mogelijkheden zoals de kuip isoleren, een warmtepomp of zonnecollector plaatsen of een traditionele rolluikkast vervangen door solarlamellen die de warmte veel langer vasthouden. 

De meeste groene investeringen kosten in eerste instantie geld maar wanneer je de eindfactuur van je energieleverancier bekijkt, merk je dat het de investering meer dan waard is. 

Overweeg je een renovatie?  Neem dan zeker contact met ons op. We komen langs en stellen vrijblijvend een renovatie-offerte op.  Vooraleer we aan de slag gaan met de echte werken, krijg je 3D-ontwerpen te zien over het resultaat zodat je perfect weet hoe het zwembad er na de renovatie uit zal zien.